Categories

Det er vigtigt at Danmark beholder forsvarsforbeholdet

Forsvaret har altid været en sindssyg voldelig og samfundsødelæggende institution. Danmark oplevede det i 1864, hvor den tåbelige konge skulle spille med musklerne på befolkningens bekostning. Under 2. verdenskrig førte Danmark en klog neutralitetspolitik og blev derfor sparet for store ødelæggelser og menneskelige lidelser.
Men fra og med krigsretorikkeren Anders Fog har Danmark ledt efter hvordan man kunne deltage i krige rundt omkring i verden med store omkostninger til følge, både menneskelig og økonomisk.
Voldeligt militær (man kalder det “forsvar”, så lyder det mindre voldeligt og mere tilforladeligt) er topprioritet hos Det Konservative Folkeparti, som derfor praler af at have kæmpet i mange år for at vi skatteborgere skal betale mere til krudt og kugler og voldelig uddannelse af unge mennesker, og i værste fald til død og ødelæggelse.
Man taler om “sikkerhed”, men at deltage i den verdensomspændende opskalering af voldeligt krigsvæsen skaber jo netop det modsatte, usikkerhed.
Man taler om “ansvar”, – men over for hvem? hvis det handler om ansvar over for våbenindustrien og dødens købmænd, så de kan tjene flere blodpenge, så er det selvfølgelig rigtig nok.
Krigsretorikerne vil afskaffe forsvarsforbeholdet, for så kan de, som de selv udtrykker det, samarbejde frit om militære operationer. Uden forsvarsforbeholdet vil Danmark frit have muligheden for at sige ja eller nej til militære operationer, vi vil altid have friheden til at vælge selv, siger de, og det er ikke ukorrekt. Problemet er bare at der på Christiansborg er flertal af krigsgale, som ønske at Danmark skal fare rundt i verden og deltage i tvivlsomme krige, og denne mulighed forhindres af det nuværende forbehold.
Derfor, Danmark skal tage ansvar og således arbejde for at forhindre krige, – ikke deltage, men forhindre. Og derfor skal vi stemme nej til at afskaffe forsvarsforbeholdet.
Lad os give Danmark muligheden for at tage ansvar og igen blive en fredsnation, som kan påvirke landene omkring os og hele verden i en fredelig retning.
For vores frihed og tryghed.

Comments are closed.