Categories

Om stænklapper og masketvang

For ca. 40 år siden indførte justitsminister Hans Hækkerup tvungne stænklapper på alle biler. Alle fik monteret stænklapper inden en bestemt dato, for ellers vankede der bøder. Men så en dag startede nogen med at afmontere stænklapperne, pakke dem ind og sende dem til justitsministeren med post. Flere og flere hørte om det og gjorde det samme, og snart modtog justitsministeriet tusindvis af stænklapper.
Kort tid efter blev stænklappeloven afskaffet.

Vi kunne jo sende 1000-vis af mundbind til sundhedsministeren, eller måske endnu bedre til statsministeren. De må helst være brugte og snavsede, De af os, som ikke bruger den slags, kan sagtens finde dem smidt allevegne.

NB: På pressemødet i dag indrømmede myndighederne at mundbind har ingen eller meget ringe effekt på smitterisikoen, men kan have god effekt ved at det hele tiden gør os opmærksom på at vi skal passe på og holde afstand. Med andre ord, det store ressourceforbrug og miljøforurening forårsaget af mundbind accepteres for at sikre at vi hele tiden holder fast i en frygt i befolkningen, at vi allesammen skal gå rundt og være være bange for hinanden. Jeg har ikke ord for den mentalitet, som ligger bag dette.

Comments are closed.