Categories

Brug din egoisme med omtanke

Lad os bare være egoister, det hører til vor naturlige selvopretholdelsesdrift. Og som egoist er det vigtigt for mig at jeg har det rart og er fyldt med positive og rare følelser. Sådanne positive følelser får jeg, når jeg er med til at skabe en bedre verden, og lige nu lider jeg under at jeg er en del af det Danmark, som er med til at skabe vold og undertykkelse, producere og sælge våben, bygge mure og ødelægge andre menneskers liv.
For at jeg kan have det rart, skal mit Danmark være et humanistisk foregangsland. Vi skal ikke bygge pigtrådshegn og understøtte et voldeligt EU-grænsepoliti.
Vi skal stoppe med nykoloniseringen, vi skal stoppe med at udbytte andre lande og folkeslag.økonomisk, vi skal stoppe med at udvikle og sælge våben. Vi skal stoppe vort overforbrug, som ødelægger livsvilkårene for andre folkeslag.
Hvis vi efterlever disse ting, så løser migrantproblemet sig selv i løbet af få år. Jeg har i mit arbejde rejst meget i fattige lande, og jeg har sjældent mødt nogen, som ønskede at forlade deres fædreland. Derimod har jeg mødt utallige, som ønskede at forlade fattigdom, krig og undertrykkelse. Eksempelvis kan jeg fortælle om rigtig mange ugandere, som for mange år siden flygtede til Skandinavien er taget tilbage, efter at landet er blevet fredeligt og forholdsvis demokratisk. Den slags fremskridt giver mig personlig glæde.
I mellemtiden må vi selvfølgelig tage imod asylansøgere efter gældende regler, behandle den ordentlig og hurtigt, og hjælpe dem retur, hvis de ikke er i fare i deres hjemland.
Vi har alle hver især brug for at føle os trygge og glade. Men min tryghed og glæde behøver ikke at være på bekostning af andre. Tvært imod så vokser min tryghed, livskvalitet og glæde når jeg ved at også alle andre har det trygt og godt, og når andre lider, kan det ikke undgås at jeg lider med, bevidst eller ubevidst, for sådan er vi indrettet.
Så lad os bare være egoister, bare vi bruger det rigtig. For den allerstørste personlige glædesfølelse får vi, når vi har medvirket til andres muligheder og glæde.

Comments are closed.