Categories

Når regeringen styrer efter frygt i stedet for sund fornuft

Man får næsten tårer i øjnene over dem som forsvarer regeringens coronahysteri og hykleri.
Nårtalen er om at ofrene i Danmark har været lavere end i andre lande, så har man nok glemt at tænke på helheden, herunder alle dem, som er blevet og bliver ofre for nedlukningen, det være sig syge, som ikke har kunnet få behandling, gamle og svage, som har måttet tilbringe den sidste del af livet i ensomhed, konkursramte, som har mistet deres livsværk, osv. Alle disse indirekte ofre, som skyldes hysteriet og nedlukningen vil med garanti være langt flere, også flere døde, end de få der er døde af elle med corona (ca. 550 ud af 55.000 årlige dødsfald i Danmark). Men de vil ikke være særlig synlige i statistikken, fordi de vil fordeles over de næste mange måneder.
Og så er der økonomien. Jo, jeg er helt enig i at menneskeliv skal prioriteres højere end økonomi, men det er vigtigt at huske på at økonomisk deroute også koster menneskeliv og anden form for menneskelig elendighed.
Den økonomiske krise ville være kommet alligevel, corona eller ej, men nu bliver den bare langt værre. Og illusionen at det hele går over lige om lidt er helt ude i hampen. Den økonomiske del af krisen er slet ikke rigtig begyndt, men kommer nu, når vi skal til at betale regningen for hysteriet.
Vor regering har baseret sine beslutninger på angst i stedet for sund fornuft,. Det er ikke just professionelt, og har kostet store menneskelige og økonomiske ofre. Men sket er sket, så lad os nu se at få åbnet samfundet op straks og uden mere fnidder for således at bekrænse katastrofen.

Comments are closed.