Categories

Bankerne bør give sig til at låne penge ud - det er deres opgave

Hvis bankerne har stående for mange døde penge er det selvforskyldt.
Der er mange sunde små og mellemstore virksomheder, som har brug for lån, men ikke kan få det pga. bankernes uvidenhed og vægren ved fx. forskellige brancher og geografiske områder.
I fx. restaurantbranchen er der som i alle andre erhverv gode og dårlige virksomheder. Men bankerne har besluttet at alle i branchen er dårlige. Det betyder at hele branchen finansieres på det grå marked til skade for virksomhederne og til skade for bankernes indtjening og kun til gavn for et gråt finansmarked som ikke er samfundsgavnligt.
I det såkaldte “Udkantsdanmark” er huspriserne stigende i modsætning til de store byer, hvor priserne begynder at falde. Alligevel er det ofte umuligt at få boliglån i “Udkantsdanmark”, på trods af at udlåners risiko er langt mindre end i de store byer. Om det skyldes at det er mere sexet at give større lån med større risiko, eller det bare handler om alm. inkompetance vides ikke.
Men alt i alt, så burde bankerne trække i arbejdstøjet til gavn for samfundet og i sidste ende også til gavn for deres egen indtjening, i stedet for at pive over at de har for mange penge i kassen.

Comments are closed.