Categories

Brug Brexit som øjenåbner, og se så at komme videre

Det er simpelthen sygeligt med alle disse nekrologer og dommedagsprofetier i anledning af brexit. Sure gamle mænd i toppen af EU, som truer England med det værste, Lykketoft som mener at vælgerne er for dumme til folkeafstemning, Bo Lidegaard og Zenia Stampe som nærmest er grædefærdige og bare udtrykker pesimisme. Vor statsminister har dog fundet de vises sten, han siger at vi må tage resultatet til efterretning, – ja, hvad ellers?

Den brittiske befolkning har talt, og i stedet for at gøre det til et problem, så bør det gøres til en udfordring. Det burde især toppolitikere være kloge nok til.

Vi må op på hesten igen!

Tiden er nu inde til den store selvransagelse i EU-systemet, så det kan blive et EU for folket i stedet for pampere, lobbyister, banker, spekulanter og storkapital.

Vi har brug for et moderne EU, som kan medvirke til at lighed, bæredygtighed og humanismen i Europa fremmes, og udbygges til eksempel for hele verden.

Det må nu være EU-systemets opgave at få skabt en fornuftig samarbejdsaftale med Storbritanien, i stedet for at spille fornærmet på befolkningernes og fremtidens bekostning.

You must be logged in to post a comment.