Categories

Vi har hårdt brug for en ny Anker Jørgensen.

Sagt af Anker Jørgensen i 1982:
”Der er ikke noget alternativ til afspændingen. Afghanistan er en slet sag, men der skete i Vietnam i halvfjerdserne, og der sker stadig i dag andre ugerninger begået af Vesten. I Tyrkiet eller i Centralamerika, for eksempel. Men det må ikke trække os ind i et våbenkapløb. Sovjetunionen ønsker ikke et verdensherredømme. Den er i defensiven og har gode historiske grunde til at frygte et angreb fra Vesten. Det er denne følelse af usikkerhed, som får Sovjetunionen til at bruge så meget på forsvaret. Når alt kommer til alt, lider USA af den samme usikkerhedsrefleks. Det er imod dette, vi må kæmpe.’

Det kaldte Fog Rasmussen for landsforrædderi, og siden da har Danmark bidraget til krig i verden.

Vi har hårdt brug for en ny Anker Jørgensen.

You must be logged in to post a comment.