Categories

Alle har råd til økologi

Man køber den økologiske svinekam til 42 kr., skærer den i 3 stykker, og fordeler den over 3 måltider á 14 kr. Hertil økologiske kartofler og grøntsager, til i alt 8 kr. til 2 personer, – et par kroner ekstra til saucen, og wupti, – et lækkert økologisk måltid til 12,50 kr. per person.
Samtidig øges sundhed velbefindende dels af det mindre kødforbrug, og dels af fravær af sprøjte- og medicinrester. Ydermere så er proteinkompletteringen mere effektivt i økologiske produkter, hvorved næringsværdien er højere, så kroppen kræver mindre mængder for at give den samme energi.
Således har alle råd til at spise økologisk, og når befolkningens generelle sundhedstilstand således vokser, sparer sundhedsvæsenet penge.
Samtidig kan vi så glæde os over at der er brug for færre slagtedyr, med mindre forurening til følge, og at de dyr som vi spiser, har ordentlige livsbetingelser mens de lever.
Alt i alt en win-win for samfundet, for den enkelte person og familie, for dyrene og for naturen. Og så er det næsten ufattelig enkelt at gennemføre, hvis bare vi vil.

You must be logged in to post a comment.