Categories

Alle har råd til økologi

Alle har råd til økologi, det er der flere grunde til: 1) Vi spiser mere kød end der er sundt. Merprisen for økologi kan betales alene ved at skære ned på kødforbruget. 2) Økologiske fødeprodukter har generelt en højere næringsværdi pga. sammensætningen af forskellige proteiner (proteinkomplettering). Merprisen kan således betales ved at købe kvalitet i stedet for kvantitet. 3) Økologisk fødevareproduktion er dyrere, fortrinsvis fordi den sker i mindre mængder. Så snart en større del af produktionen omlægges til økologi vil prisen nærme sig ikke-økologiske produkter, dette er allerede på vej. 4) Alm. forbrugere køber store mængder at kosmetik- og hygiejneartikler, som i bedste fald er dyrt og overflødigt og i værste fald sundhedsskadelig. Flyttes disse forbrugsudgifter til fødevarer kan alle købe økologisk med nuværende priser, og i de fleste familier vil dette desuden give råd til et ekstra glas økologisk vin, hvis man kan lide det.

You must be logged in to post a comment.