Categories

Appel til Danmarks regering: stop volden i Syrien

Putin eller Obama, whe cares! – 2 mænd med ambitioner om at styre verden og med alle midler til rådighed. Selvfølgelig kan de stoppe krigen i Syrien, hvis de vil. Men begges tankegang er middelalderlig og voldelig, og helt uden sans for de almindelige samfundsborgere hvis interesser de er sat til at varetage. For dem handler det om strategi, magt, våbensalg osv., og at mennesker lider, who cares!
Sådan er det bare, uanset hvor mange filosofiske og strategiske betragtninger der skrives, og uanset at alle eksperter siger at det er dumt og forkert at tænke i militær og yderligere vold, død og ødelæggelse.
Men Danmark har mulighed for at gøre en forskel. Vor regering, fx. udenrigsministeren skal se at komme i gang med penduldiplomati, det bør være Danmarks rolle. Der skal tales med Iran, Rusland, Israel, Saudiarabien og USA og sørges for konsensus for hvordan volden stoppes i stedet for at optrappes. Første skridt er at få lukket for alle våbenleverancer, og det kan ikke gå hurtigt nok.
(Dette indlæg er affødt af en ledende artikel i Politiken, som handler om en teoretisk og ligegyldig filosoferen om det er Putin eller Obama der er den værste).

You must be logged in to post a comment.