Categories

Lad os straks hjælpe med at slukke branden, i stedet for at kaste ekstra brænde på

En af verdens førende krigsforbrydere, Henry Kissinger (Vietnamkrigen), udtaler at det handler ikke om Syrien, men om USAs anseelse. Samtidig siger han at det nok ikke er en god ide med et militært angreb, fordi det vil “rykke magtbalancen”. Altså ikke et ord om det kan hjælpe den syriske befolkning eller ej. Men krig skal afgøres af USAs anseelse og magtbalance. – Tak for kaffe!
Og selv om det kunne være fristende at “straffe” Assad, så vil bombninger og mere krig skade befolkningen i Syrien endnu mere.
Måden verdenssamfundet kan hjælpe på er for det første ved sikring af øjeblikkelig og total våbenboycotembago til begge sider i konflikten, og dernæst ved samtaler, diplomati, diplomati og diplomati. Her bør Danmark spille en hovedrolle, hvis vi vore politikere kan tage sig sammen og prioritere humanisme og sund fornuft frem for USAs anseelse.

You must be logged in to post a comment.